Zomercursus Noors 2018

Comments Off on Zomercursus Noors 2018

Grovfjord 7

Cursus noorse taal, gecombineerd met leuke en spannende activiteiten, zoals bergwandelen, vissen op zee, fietsen en meer in adembenemend Noord-Noorwegen. Voor de echte natuurliefhebber!

30 juli – 4 augustus 2018

Deze kleinschalige 6-daagse cursus vindt plaats in mijn geboortedorp, Grovfjord,  in Noord-Noorwegen, ongeveer 40 km van Harstad/Narvik Luchthaven.  Je vliegt op vliegveld Harstad/Narvik (sas.no of Norwegian.com) en wordt daar opgehaald met de auto. Je logeert in een hut aan zee, in een eigen slaapkamer of gedeeld met 1 ander persoon. In een van de hutten worden ook de lessen gegeven. De cursus wordt afgerond met een auto-reis naar de prachtige Lofoten-eilanden. De lessen noors zullen in de ochtenden ingepland worden, zodat er voldoende ruimte is voor activiteiten erna. Je krijgt ook praktische opdrachten, waardoor je in contact met de locale mensen komt. Deze cursus is bijzonder leuk, leerzaam en gezellig, dus wees er snel bij, want er is maar plaats voor 6 cursisten!

De lessen worden afgestemd op het niveau van de cursisten; in principe is het een beginners-cursus, maar mocht er 1 of meerdere gevorderde cursisten bij zitten, plannen wij er om heen. De activiteiten plannen wij ook samen in, na de hand van belangen en wensen van de cursisten.

De lessen noors worden verzorgd door Elisabeth Opsahl; ik, dus 🙂

De kosten voor deze cursus bedragen € 900 per cursist. Dit is inbegrepen: Halen/brengen vliegveld Harstad/Narvik, overnachting 6 nachten, 20 klokuren noorse les + alle lesmateriaal, praktijkopdrachten, minstens 3 begeleide activiteiten (bergwandeling, vistocht, fietstocht, stadswandeling enz), afsluitend autoreis naar Lofoten, BTW. Exclusief vliegreis Harstad/Narvik.

Meld je hier aan of mail mij voor meer info.

Hieronder een paar foto’s van de zomercursus 2010:

IMG_0215kl

 

 

Kveite (heilbot) gevangen – en dezelfde dag opgegeten – jammie!P1040258RAWconvCropped2Bergwandeling naar Myklevollkollen! Niet op de zonnigste dag, maar mooie uitzicht desalniettemin!

“Skogens konge”, de eland, komt veel voor in het noorden.137588067749569500_resizedEen zee-arend en een meeuw vechten om een visje…Grovfjord 5Grovfjord 4