Lesmateriaal

Comments Off on Lesmateriaal

De ene cursist is de andere niet, en zo zijn er ook een aantal verschillende les-methodes om noors te leren, die het leerstof op verschillende wijze aanpakken. Sommige methodes lenen zich beter voor groepsonderwijz en sommige zijn beter voor een-op-een-lessen. Er zijn methodes die veel leerstof intensief behandelen en methodes die het iets rustiger aandoen, met ruimte voor meer oefeningen. Sommige methodes richten zich op cursisten uit niet-westelijke landen en anderen niet.

Ik maak gebruik van verschillende methodes, die natuurlijk wel allemaal up-to-date is en die ik zelf als kwalitatief goed beoordeel. Door intake-gesprekken te houden met cursisten, kom ik goed achter wat hun achtergrond, leerwijze/tempo en doelstellingen zijn. Op basis hiervan kiezen wij dan samen welke lesmethode(s) wij gebruiken.

Hieronder een aantal voorbelden van leerboeken die ik gebruik:

 

Nyinorge txtbok 2013Med tusen ord 1 Praktisk norsk 1 2013Her pa berget 2016 textbok Lonn I samme bat txt C1 det gar bra txt 2013 Mot Malet A1Godtsagt1 bildeordbokStein pa stein Laerer CD 1